toksični izdelkiVerjetno se prav nihče ne prebudi z mislijo, kako simpatično bi bilo, če bi se natrl z nekaj toksini, vendar mnogo ljudi ne vedoč stori prav to. Težke kovine, petrokemikalije in druge škodljive toksine namreč vsebujejo tudi najbolj priznane kozmetične znamke ličil, šamponov, gelov za tuširanje in drugih kozmetičnih pripomočkov, pa čeprav mnogi mislijo, da z visoko ceno kupujejo tudi bolj zdrave pripomočke. Nekateri toksini so kozmetičnim preparatom dodani vedoč, drugi pa so le stranski produkti proizvodnega procesa, zato jih ni moč najti med sestavinami na embalaži in se jih lahko odkrije le, če se podjetja odločijo za testiranje vsebnosti izdelkov, kar pa se zgodi malokrat.

Koliko kozmetičnih pripomočkov sploh uporabljamo?

Kampanja za uporabo zdrave kozmetike, ki so jo izvedli v tujini, je pokazala, da povprečna ženska vsakodnevno uporablja kar 10 kozmetičnih izdelkov, pri moških pa je številka le za polovico manjša. Z uporabo tovrstnih izdelkov lahko v telo vnesemo kar do 100 različnih kemikalij, ki se tako v telesu nalagajo dan za dnem in čeprav toksini enega izdelka telesu prizadenejo minimalno škodo, ta škoda pri uporabi več takšnih izdelkov dnevno ni več zanemarljiva.

Katerim toksinom se je potrebno izogibati?

V primeru, da se odločite vseeno posegati po kozmetičnih izdelkih, ki vsebujejo sintetične sestavine, izberite znamke, ki svoje izdelke redno testirajo, predvsem pa se izogibajte izdelkom, ki vsebujejo:

 1. kemikalije, pridobljene iz nafte, npr. mineralna olja in petrokemikalije;škodljivi
 2. umetne arome in barvila, ki se na seznamu sestavin pojavljajo zapisane kot “aroma”, “naravna aroma” ali “parfum”;
 3. sintetične in petro- voske, npr. parafin in ozokerit;
 4. sintetične konzervanse, kot so parabeni, BHT in formaldehid;
 5. umetna barvila, ki se začnejo s črkami FD&C, D&C ali z imenom barve, ki ji sledi številka;
 6. mineralne sestavine, ki so razgrajene v nano delce.

Kakšne sestavine izbirati?

Pri izbiri vseh, ne le kozmetičnih izdelkov posegajte po znamkah, ki uporabljajo naravne sestavine in minerale, kot so :

 1. blažilce, kot je karitejevo maslo, kokosovo maslo, avokado in aloe vera;naravne sestavine
 2. zdrava botanična olja, npr. kastorjevo, kamilično, jojobino, olivno in sončnično;
 3. naravni voski, ki jih najdemo v kandeliji, karnavbi in čebeljem vosku;
 4. naravne arome, npr. meto in vanilijo;
 5. naravne konzervanse, npr. vitamin E, olje čajevca in cimet;
 6. naravna barvila, ki so narejena iz sadja, zelenjave in drugih rastlinskih sestavin;

Kako lahko pomaga Detox za razstrupljanje telesa?

Detox za razstrupljanje telesa vsebuje mešanico rastlinskih sestavin s certifikatom organizacije Ecocert za trajnostni razvoj, ki potrjuje njihovo biološko pridelavo ter prijaznost do okolja, saj je mogoče 100% reciklirati celo njegovo embalažo. V 20 ampulah, ki se nahajajo v izdelku lahko tako najdete vodo, limonin sok, brezo in črno redkev – popolnoma naravne sestavine, ki pospešijo prebavo in metabolizem, predvsem pa poskrbijo za popolno razstrupljanje celostnega sistema. Z njihovo pomočjo boste celo tiste najljubše kozmetične izdelke, ki vsebujejo toksin ali dva, uporabljali z manj slabo vestjo.

728x200-banner-blog-vsi

Celostni detox program

1x Detox program

4990EUR
 • Prihranek: 10%

2x Detox program

9430EUR
 • Prihranek: 15%

3x Detox program

13320EUR
 • Prihranek: 20%

http://greenopedia.com/whats-in-lipstick/