ledvice_prava_blog

Čiščenje ali razstrupljanje ledvic je odlično za preprečevanje nastanka ledvičnih kamnov in zagotavljanje ustreznega filtriranja odpadnih snovi skozi sečevod.

Preverite nekaj dobrih načinov za njihovo razstrupljanje in se odločite za tisto, kar najbolje ustreza vašemu življenjskemu slogu.

V ledvičnem telescu se v klobčiču drobnih žilic filtrira kri. V zbirni kanalček se izločajo odpadne snovi in voda. V kanalčku se določene sestavine in veliko vode ponovno vsrka nazaj v krvni obtok. Preostanek se izliva v ledvično čašico, naprej v ledvični meh ter po sečevodu v sečni mehur. Če med tem procesom pride do kakršnihkoli prekinitev, se lahko zgodi da izkusimo težave.

Te težave pa lahko prerastejo v bolezenska stanja, kot so boleče in pekoče uriniranje, bolečine v ledvicah, težko izločanje urina, pogosto uriniranje z minimalnim odvajanjem urina, krvav ali rjavkast urin in pa celo ledvični kamni ali pesek.

Sokovi za ledvično čiščenje

Uravnotežena in zdrava prehrana, bogata s sadjem in zelenjavo, ustrezna hidracija telesa, telesna vadba in občasno razstrupljanje telesa bodo blagodejno delovali na celotno telo, vzdrževanje dobrega zdravja, energije in počutja.

Zbrali smo nekaj preprostih idej za sokove, ki jih lahko uživate vsak dan in tako ponudite telesu dodaten zagon pri čiščenju ledvic.

Brusnični sok

Kar lepo število raziskav je potrdilo ugoden vpliv brusnic na delovanje sečevoda. Brusnice naj bi pomagale proti vnetju sečil, preprečevale vnetje mehurja ter blažile njihovo vnetje.

Če se odločite za nakup brusničnega soka, velja preveriti sestavo. Zbirajte med takimi z manj ali še bolje nič sladkorja ter z visoko vsebnostjo brusnične kaše.

Sicer pa si ga lahko pripravite tudi sami doma. Eksperimentirajte z dodajanjem sadja in zelenjave po vašem izboru. Vse, kar potrebujete je sokovnik ali mešalnik, vodo ter nekaj domišljije.

Pesin sok

Rdeča pesa naj bi imela odlično sposobnost zniževanja kislosti urina, kar na dolgi rok zmanjšuje možnost razvoja ledvičnih kamnov.

Pesin sok v 5-ih minutah

Potrebuješ:

 1. srednje velik gomolj rdeče pese
 2. 1 olupljeno jabolko
 3. 1 srednje veliko in olupljeno korenje
 4. 1 žlico chia semen (po želji)

V sokovnik dodaj najprej peso, nato jabolko, na koncu še korenček. V sok dodaj chia semenke in vse skupaj zalij čez ledene kocke za dodatno svežino. Na zdravje!

Limonada

Še eno sadje, ki znižuje kislost urina in preprečuje nastanek ledvičnih kamnov je vsem dobro znana limona. Najbolje jo je uživati sveže stisnjeno v vodi sobne temperature. V hladnejših obdobjih leta se prileže tudi v toplem čaju. Izogibajte se kupljenim limoninim napitkom, saj so ti navadno polni aditivov, sladkorja ter skopi z limonino pulpo.

Zelenjavno-sadni sokovi

Za te ne potrebujete sokovnika, saj lahko sadje in zelenjavo zmeljete kar v mešalniku. Učinki sadja v kombinaciji z zelenjavo so lahko zares odlični. Telesu bomo podarili pravo antioksidativno bombo polno hranil in vlaknin. Priporočamo vam predvsem zeleno, kumarice, bučke, ohrovt, špinačo in korenje.

Domači sok za čiščenje ledvic

Vse, kar potrebujete za ta sok je:

 1. 2 limoni
 2. jabolčni kis ( najbolje organski iz ekološke kmetije)
 3. vodo
 4. BIOorigine ampulo Detox Ledvica

Limoni stisnite in jih primešajte ostalim sestavinam. Sok uživajte enkrat na dan, najbolje zjutraj.

Kako poskrbeti za učinkovito razstrupljanje ledvic?

Izogibajte se uživanju velikih količin maščob, sladkorjev in ogljikovih hidratov. Posegajte po ekoloških proizvodih in se izogibajte konzerviranim živilom. Opustite ali vsaj zmanjšajte škodljive navade kot so uživanje kofeina, alkohola in tobaka. Uživajte veliko hrane, ki je bogata z vodo, npr. lubenico. Pijte veliko vode, vendar počasi. Ukvarjajte se s športno aktivnostjo.

Ampule BiOrigine Detox ledvice vam bodo pomagale pri:

• Razstrupljanju in prečiščevanju krvi.
Proti ledvičnim kamnom in pesku.
• Proti želodčnim krčem.
• Spodbujanju delovanja ledvic.
• Zdravljenju in preprečevanju obolenj sečil.
Odvajanju vode iz telesa.
• Pri presnovnih motnjah (putika).
• Za blaženje menstrualnih težav.

Ali ste vedeli?

Izdelki BiOrigine so narejeni iz kvalitetnih rastlinskih sestavin, ki so pridelane s spoštovanjem do narave. Izdelki Biorigine imajo certifikat organizacije Ecocert za trajnostni razvoj, ki potrjuje, da vsebujejo vsaj 95% biološko pridelanih sestavin (ECOCERT sas F-32600).

728x200-banner-blog-ledvica

Detox ledvice

20 dnevni program

1850EUR
 • Prihranek: 0%

40 dnevni program

3520EUR
 • Prihranek: 5%

60 dnevni program

4990EUR
 • Prihranek: 10%